Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Πώς μετράμε σωστά τον σκύλο μας;

Εκτός από τα κιλά, που είναι εύκολο να υπολογιστούν στην κτηνίατρο με τις ειδικές ζυγαριές, καλό είναι να ξέρουμε πως μετράμε το ύψος του και οτιδήποτε άλλο χρειαστούμε σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε μια αγορά, για παράδειγμα, σαμαριού για το σκυλάκι μας. Σίγουρα αυτό που θα χρειαστούμε για να κάνουμε τη δουλειά μας εύκολη είναι μια απλή μεζούρα! Το μέτρο ή κάποιος χάρακας δεν μας κάνουν... Επίσης, ο σκύλος μας πρέπει να είναι όρθιος. Δεν βοηθάει αν είναι ξαπλωμένος ή καθιστός και οι μετρήσεις μας θα βγουν λανθασμένες!




Το ύψος του σκύλου δεν το μετράμε από το κεφάλι ως τα πόδια, αλλά από το ακρώμιο. Όταν λέμε ακρώμιο εννοούμε το άκρο του ώμου των μπροστινών ποδιών του σκύλου.


Όσον αφορά το στήθος του, μετράμε κυκλικά το μέρος πίσω από τα μπροστινά του πόδια. Το σημείο εκείνο είναι και το πιο ψηλό σημείο της ράχης. Το λαιμό του τον μετράμε στη βάση του απλά οριζόντια και κυκλικά και για να βρούμε το μάκρος του σώματός του μετράμε την απόσταση από την αρχή του λαιμού (όχι από το μέρος που είναι το κολάρο, αλλά από πιο κάτω) μέχρι τη βάση της ουράς.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου